Tuesday, November 27, 2012

EH SAKIT NYA HATTTIIII ... !!!

entah kenapa lah lately ni nana rasa sensitif sangat. lagi lagi dengan orang sekeliling yang terdekat.

tak pasal pasal pulak si Dia buat hal . sabar lah wahal hati .

tapi kali ni susah betul nak sejuk hati ni .

menangis tiap tiap kali teringat, sedih gila smpi keluar air mata . 

tiap tiap malam sampai tertidur.

kenapa yea?

nana cuma berdoa banyak banyak supaya marah cepat reda . nana sendiri tak suka benda macam ni. 

hhmm .. i dun want to waste my time being sad . 

cryin all d night untuk something yang tak berbaloi ...

i wish my mind had a delete button so i can delete all the unwanted & unnecessary things !!




Wednesday, November 21, 2012

ADUAN RAKYAT :p SORRY FOR MY POOR ENGLISH


Hi U Mobile,


My name is Nana Ismail, contact number +60 18 240 9190. I stay at Pangsapuri Putra Damai, Presint 11, Putrajaya. I am using iPhone and purchase your "Unlimited Mobile Internet, RM28.00 - UMI 28". The thing is, I quite disappointed with your data service and network when i am home. My data status turned E or o even sometimes there's no internet connection. Which when its E, i can not connect to the internet and when its o, the internet runs super dooper slow till makes me fall asleep while waiting. I have set my phone "Celular Data Network" to "my3g" as guided "http://u.com.my/how/phone-settings" and and turn ON my "Data Roaming" but the connection still be the same. I hope U Mobile will give me the best feedback how to improve and fixed my data connection A.S.A.P. 

regards,
nana ismail
Pangsapuri Putra Damai, Presint 11, Putrajaya
+60 18 240 9190
22nd day of November 2012

Wednesday, October 31, 2012

BACKPACKING INFO

this year, i have plan to start backpack overland . somehowe, i have to get some info about the place before the trip started. this web really helped! thanks virtualtourist :)

http://www.virtualtourist.com

Monday, October 15, 2012

SECRET



i need another story something to get off my chest my life gets kinda boring something that i can confess till all my sleeve all are stained red from the truth that i said i come by it honestly i thought you saw me wink no i have been on the brink its amazing that we got this far it is like we are chasing all the stars driving shiny big black cars and every day i see the news all the problems that we could solve and when a situation rises just write it into an album singing straight to cold but i do not really like my flow no so tell me what you want to hear something that were like those years i am sick off all the insincere so i am gonna give all my secrets away this time do not need another perfect lie do not care if critics ever jump in line so i am gonna give all my secrets away 

Saturday, October 13, 2012

Y THEY PUT THE BLAME OH HER ...?

tak baik lah mcm tu 
orangtu tak da masalah pun
err . sorry ..
mungkin ada
tapi sedikit
bukan lah masalah besar

so , please dont blame on her

Tuesday, October 9, 2012

HATIMU MILIKKU



Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku

[*]
Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

[**]
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Ulang [*][**]

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Ulang [*][**]

Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

KISAH HATI


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya


ABOUT US


we fight

we text

we talk

we argue 

we laugh 

we smile 

we love 

that’s us 

all the time 

FOREVER

Sunday, October 7, 2012


nevermind i'll find someone like you :)

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts inste-ad, "

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts inste-ad."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts inste-e-ad."

DOA AMALAN HARIAN :) AMIN

Ya Allah kali ini jika aku jatuh cinta
cintakanlah aku pada hambamu yg mencintai Allah S.W.T. amiinnn...

WANITA TIDAK SEMESTINYA MEMERLUKAN LELAKI

wanita tidak semestinya memerlukan lelaki
tetapi wanita dan lelaki saling memerlukan
cinta itu anugerah
mengapa wanita memerlukan lelaki di dalam hidupnya?
untuk beberapa waktu dahulu

fikir sambil memukul-mukul kepala
apa perlu seorang wanita yang bebas mempertaruhkan sebahagian besar hidupnya kepada tangan seorang lelaki? 


bukankah lebih hebat jalan dihujung minggu bersama kawan rapat
berkenyit-kenyitan mata kepada lelaki kacak yang saling tidak putus 

dan tidak lokek senyum tanda salam perkenalan


cinta tidak datang dipaksa-paksa
cinta tidak juga datang kala kita mahukannya
jika kita mahukan ia menjadi air
ia datang seperti apitetapi
jika kita bersabar dan menerima ketentuan Tuhan
seorang lelaki yang baik akan didatangkan kepada kita juga

lelaki yang baik itu tidak turun dari langit 


lelaki yang baik itu juga tidak semestinya datang dengan kepala berketayap janggut selambak 
atau harta membuak-buak

tetapi lelaki yang baik
jika Tuhan mahukan dia menemani kita sepanjang hayat
membimbing kelakuan kita
menjaga kemurnian kalbu bersama-sama
mendidik
membuka jalan agar kita dapat memperdalam selok belok agama yang barangkali selama ini hanya menjadi pakaian dan lencana
dan memberikan kita zuriat yang halal lagi dirahmatiNya


dia akan datang apabila tiba masanya
lambat atau cepat
Allah itu yang lebih mengetahui. kedatangan seorang lelaki dalam kehidupan seorang wanita seperti manusia kudung yang diberikan semula sebelah kakinya

dia menyempurnakan kita

namun
tidak kira semasyhuk mana sekalipun perkasihan dua jantina
selain perkara yang cantik-cantik dan molek-molek
wanita harus bersedia menerima
kehodohan kehodohan perhubungankerana apabila kita mempersilakan seorang lelaki duduk di samping kita 
untuk sepanjang hayat
bererti kita harus juga mempersilakan sekian masalahnya
berbaring di bahu kitatidak hairan jika kita mendengar ada di kalangan kita

yang merungut-rungut kerana tanggungjawabnya terhadap keperluan hidup lelaki tidak juga berkurangan walaupun belum lagi berkahwin

lelaki memang mendatangkan bahagia
tetapi 
lelaki juga mendatangkan sengsara

namun jika kita bijak menatangnya
semuanya pasti baik-baik sahaja
itulah adat dalam perhubungan

yang buruk-buruk pasti ada. 
mungkin daripada si diaatau diri kita sendiri
tetapi kita harus cermat mengimbangkannya 

agar jodoh berkekalan ke hari tua

bagi yang sedang galak bercinta dengan lelaki permata jiwa 
tetapi menerima tentangan keluarga dua pihak
jika anda fikir anda tidak mungkin mampu hidup bahagia 
tanpa restu ibu bapa

maka ada baiknya anda menyerah kalah saja
walaupun tidak saling memiliki dan cinta tidak diwali dan dinikahi
anda dan dia tetap bersama di dalam hati
mungkin sudah sampai masanya anda mencari sahaja lelaki lain 
untuk dibawa pulang menemui ibu bapa
dan semoga lelaki yang dipilih

melaksanakan tanggungjawab dan melunaskan hak suami isteri
kita dicipta dengan kemuliaan syahadah
kerana benih seorang lelaki
kita ini tersenyawa
dikurnia tenaga sehingga kita mampu menyibak jalan keluar 

dari rahim ibu untuk melihat dunia
kerana benih seorang lelaki
kita ini ditiupkan jiwa, menjadi manusia
dan mencari seorang lelaki untuk dicintai
sebagaimana ibu diilhamkan Tuhan untuk berkasih sayang dengan bapa

dan kerana Tuhan yang Maha Kuasa dan Maha Pencipta
kita ini diciptakan daripada lengkungan rusuk kiri lelaki
tidak terlalu gagah sehingga mengenepi kudrat lelaki
tidak juga terlalu lemah sehingga jatuh menyembah kaki tetapi 
kerana 
ciptaan Tuhan itu indah
kita terbit daripada rusuk lelaki
bukan dekat kepala untuk dijunjungi
bukan dekat bahu untuk membebani
bukan dekat lengan untuk dijulangi
bukan dekat jari untuk disakiti
bukan dekat pinggul untuk dihenyaki
bukan dekat lutut untuk ditindihi
bukan dekat kaki untuk ditunggangi
tetapi dekat pelusuk hati untuk dimulia disayangi dan dicintai 


andai lelaki itu burung yang terbang

kita adalah angin lembut yang bersisir-sisiran sepanjang perjalanannya 
tetapi kerana fitrah kejadian Tuhan wanita itu kebergantungan hidupnya harus saja diserahkan kepada seorang lelaki yang boleh melindungi
maka kita pun tidak selamanya mahu menjadi angin semata-mata
kita mahu menjadi bunga menghias sayapnya
kita mahu terus bersama-sama terbang dari rendah perkebunan bunga sehingga ke sayup langit terbuka
sehingga jalannya yang paling hujung
sehingga kita tua, rapuh dan mati 
tetapi kita bahagia dalam dakapannya

semoga kita semua diketemukan dengan jodoh yang baik. InsyaAllah...


when my heart saying, fingers talking .... but the mouth keep silence 

BORING









Saturday, September 29, 2012

BILA ADA PERKARA BERBANGKIT, ORANG YANG PALING SERONOK SKALI ADALAH - BOYFRIEND SAYA !!

hhhmm  
semalam 
jumaat 
28 / 09 / 2012 

nana dengan dale
selesaikan satu problem 
antara kami berdua 

masalah kecik aje
tapi perlu tindakan segera
supaya tak de yang SEMAKIN makan hati 
lepas tu buat status facebook merapu - rapu

alhamdulillah

semuanya baik baik aje 
untung dapat si dia yang senang nk bawak berbincang

SATU PERUBAHAN :-

kalau dlu 
bila dia marah 
bahasa dia sangat kasar
KAU AKU lah yang mendapat

tapi sekarang ni
tak terkeluar pn perkataan tu

sbenanya nana lemah sangat bila dia cakap kau aku
bukan apa
nana memang kasar
tapi untuk seseorang yang nana respect
yang nana sayang
kalau boleh nana tak nak lah membahasakan diri
atau menggunakan bahasa kasar macam tu

orang yang macam tu selalu nya PANAS BARAN dia TERLAMPAU
sebab tu bila marah aje diorang tak boleh kawal
masa mula mula nana kene kau aku
terus terdetik 
kalau camni lah orang nya
aku memang tak boleh go

tapi masa tu cuba pujuk hati 
mungkin sebab dia dah terbiasa dulu
bila dah lama dengan nana nanti
mungkin dia faham
nana tak suka camtu

ALHAMDULILLAH 
akhirnya
ade perubahan
harap sampai akhir nanti

KESUDAHANNYA
harap terubat hati dia yang tak tenang dan tertanya tanya tu
nana selalu aje sayang kat dia 
tak pernah lupa pun

yang kelakar nya sampai termimpi dia dengan ayah dia 

ok lah
dah maghrib
jom solat :)

Thursday, August 2, 2012

DEAR, I MISS U

okeh
today just nak bagitaw kat semua yang

i miss dis guy so much !!

encik boyfie yang selalu semput :p

bye

Wednesday, August 1, 2012

SOAL KAHWIN DAN KOS

hari ni pagi pagi dah bukak facebook. tengok status kawan kawan . dan terbaca lah status seseorang.

dia bercerita soal KAWIN dan DUIT

persoalan yang dia nyatakan :  knp zaman ni, nak kawen perlu gune byk duet?

bagi aku ini bukan satu isu . sebab kita semua dah sedia maklum. zaman sekarang ni nak buat apa pun semua pakai duit. masuk toilet pn sekarang dah kne caj RM2 (dua ringgit). kalau dulu free aje . paling mahal pun 20 sen . tapi sekarang ...? kirim salam aje lah .

tiba tiba aku terfikir .

perkahwinan aku nanti .

perancangan perkahwinan aku sendiri

nana nak buat simple simple aje . 

apa yang patut . 

dan nana tak terfikir pun nak bersanding.

tiba tiba rasa segan pulak . segan . malu dan lain lain . 

lagi lagi bila pergi kenduri kawan kawan pastu bayangkan kalau nana yang ada dkt tempat diorang tu .

nana tak mungkin akan buat majlis yang grand grand . 

bukan sebab kedekut atau apa .

ini lah benda yang paling nana takut sekali. 

nana tak tahu nak jemput sapa.

nana rasa nana cuma ada kawan kawan aje.

kawan kawan pun. macam biasa . janji aje nk datang . kesudahannya yang dijemput 100 yang berjanji 60 tapi yang hadir 12 aje .ini perkara biasa kan?

family? 

hhmm ... memang lah family akan dijemput . belah mak , belah ayah .
tapi family nana ni boleh nk dikatakan super broken family. 

kalau sedara meninggal pun ada yang tak hadirkan diri . 
apatah lagi majlis kahwin.
lagi lah tak penting bagi dorang kot.

belah mak dengan ayah sama aje .

nana sangat sangat tak yakin yang dorang semua akan hadir.

memandangkan keluarga belah ayah jauh kat perak.

belah emak pulak tak tahu apa masalah diorang macam tak berani nk bersua muka.

dan yang hadir pun mungkin abang muaz, abang rostam n cousin belah mak .

baru berapa orang . hahhahaaa ...

dan nana akan sedih kalau family sendiri tak hadirkan majlis besar nana.

susah betul . 

ikatan kekeluargaan ni sangat penting .
effect dia bukan aje dekat ibu bapa tu. pasti akan turun pada anak anak nya.

nak buat macam mana kalau dah nasib.

nana cuma harap encik bakal suami nana tu nanti.

akan faham .

situasi yang nana lalui . 

harap sangat sangat .

LOVELY BUDDIES

AYAH
ayah sebagai ketua keluarga. banyak berkorban membanting tulang demi menjalankan tanggungjawab.
dad, i love u so much !!

MAK
mak yang mengadungkan nana 9 bulan
agaknya, macam mana lah keadaannya masa mak nak bersalinkan nana dlu
nana anak sulung. memang tak dapat nk bayangkan
mama, i love u so much !! n mak tiada calang gantinya

AAN
adik lelaki sulung
dlu masa kecik kecik sllu sangat bergaduh dengan dia
kitorang masa kecik kecik memang tak ngam
apa pun, kalau mak dengan ayah dah takde
dia lah yang akan diharapkan
aan, fikir masak masak dalam apa pn yang ko buat
ingat keluarga kami semua sayangkan ko

 YEYEN
adik lelaki no. 2
dia ni pernah tumbuk nana dkt perut skali
memang tak boleh lupa
sakit senak sedih semua ada
last last dia kne marah dengan ayah
even dia cmtu, dialah harapan keularga
yeyen, nana selalu doakan yang terbaik untuk yeyen
belajar rajin rajin sampai jadi PM. okeh!

ALA
adik perempuan 1st
degil
kuat memberontak
budak baru nk up
buat masa ni nana masih faham keadaan budak baru nk up ni
so apa apa jadi pn nana sabar aje lah
ala, jangan lah degil sangat. orang tegur ko bukan sebab tak suka dengan kau
tapi sebab kitorang semua sayangkan ko. 
jangan ikutkan sangat emosi remaja ko tu. okeh!

NOLA
adik perempuan no. 2
selalu kene buli
lagi lagi dengan amad & ala
budaknya bijak 
pun menjadi harapan keluarga
dia aktif dalam aktiviti luar
suka masuk pertandingan bercerita, tilawah al quran, mewarna dll
jarang skali dia tewas
dia memang hebat . selalu bawak balik 
HADIAH
nola, nana bertuah & bangga adik adik macam nola

AMAD
adik lelaki bongsu
sangat nakal tapi dia bijak & manja
degil pn boleh tahan jugak
selalu nana manjakan dia
mungkin sebab status BONGSU yang dia ada
amad, semua orang takkan lupakan amad
sayang selalu

DALE
boyfriend
boyfrind yang zahirnya menepati ciri ciri lelaki yang nana suka
botak . chubby dan comel
rasanya tak salah kalau nk cakap boyfriend sendiri kacak
hahahhaaa ...
orang dia nampak mcm suka bergaya. ada style sendiri
apa perasaan korang bila dapat pasangan yang boleh bersabar dengan kerenah korang?
selesa bila dengan dia
suka bagi terguran yang baik lagi lagi tentang kehidupan nana
dia tak suka orang perlecehkan dia
dia pun tak suka orang memperlecehkan nana
apatah lagi mempergunakan nana
mesti dia akan suruh nana jauhkan diri dari orang tu
temper sikit tapi dia boleh kontrol emosi tu
tak romantik tapi ni tak jadi masalah buat nana
perasaan dia sangat terus terang
bila dia marah, dia suka, dia seronok, dia susah hati jelas dengan riaksi & nada suara
senang aje nk baca
kuat semangat tapi bila dia down orang sekeliling kene bagi dia nasihat
then slow slow dia naik balik
so far tak menyusahkan nana
kadang kadang nana ragu ragu betul ke dia nak kan nana
kalau dia tanya kenapa nana sayang kat dia
memang susah nana nak cakap
sebab benda tu datang sendiri pun tak disangka
asal dari kawan jadi my couple
apapun, dear boyfie
i love u so much & i have only u
onlyy u as my special man
Ya Allah, ko periharalah rasa kasih dan sayang ini terhadap dirinya hingga ke akhirnyawaku. Amin

BETH
a friend
myb can describe her as best friend forever
dia memang cantik . natural beauty
she's there when i need her & i hope
i'll always avaiable when she's in trouble
nana rasa beruntung sangat kenal dengan dia
thanks god for our friendship

V
a friend
tapi dh anggap mcm kakak kakak
selalu tahu bila nana susah hati
dengar suara aje dh cukup
dan dia akan cuba hiburkan nana
sambil sambil tu bg nasihat
selalu ada masa nana down
dia seorang perahsia
kak v, jaga diri baik baik
nana rindu akak n kenangan kita dulu
dah jaug cmni 
susah nk jumpa n bergembira macam selalu



AEMON
a friend
pun macam kakak kakak
gud listener
dlu satu office tp skrg contract dia dh abis
miss our happy moment

TATI
a friend
dari zaman sekolah lagi
rumah dia dekat dengan nana
tapi sekarang ni dia dah pindah
sebab mak dia balik kampung ayah tiri dia
life kitorang tak bnyk bezanya
sangat understanding
n hope dia happy happy selalu aje :) 



PAIN TEAR & HEARTBREAKS

jaga diri elok elok
jalan hati hati
jatuh bangun sendiri

. BYE .

Monday, July 30, 2012

BESTEST


u sure know how to make me laugh
than no one else

thanks for being my bestest
love u fren

WORDS FOR TODAY

sometimes u just need to distance urself from people
if they care, they'll notice
if they dont
then u know
where ur standing

it was the best time for u
to move a head
leaving them
and
leave everything about it



ANNE - 5 RULES


Dont Hate

Dont Worry

Give More

Expect Less

Live Simply